Pisanie Prac Forum

Forum poświęcone pisaniu prac - jak napisać prace magisterską lub licencjacką. Ceny, przykłady, tematy.

Poprzedni temat «» Następny temat
Prace magisterskie przykłady
Autor Wiadomość
ciekawy

Wysłany: 2011-01-03, 10:30   Prace magisterskie przykłady

Czy macie jakieś pomysły na pracę magisterską? Potrzebuję czegoś wyjątkowego, bo mój promotor ma spore wymagania… studiuję resocjalizację.

Pozdrówka

mlody2

Wysłany: 2011-01-03, 10:32   

Teraz topowe jest pisanie o Unii Europejskiej.

highschool
Redaktor

Wysłany: 2011-01-04, 08:28   

Tematyka Unii Europejskiej pozostaje stale aktualna i perspektywiczna, bowiem wciąż jeszcze trwają prace związane z dostosowaniem polskiego prawa do realiów i zasad unijnych oraz obligatoryjnego prawa europejskiego. Takie nawiązanie do perspektyw Unii Europejskiej jest ważne w każdej dziedzinie nauki i dotyczy to także resocjalizacji.

Należy jednak przede wszystkim zdać sobie sprawę z własnych zainteresowań oraz obszaru badawczego, który będzie zawarty w empirycznej części pracy. Napisanie pracy magisterskiej jest wyzwaniem dla studenta, lecz istotne jest to, aby czuć się pewnie w temacie pracy, aby obronić wymarzony tytuł magistra.

ciekawy

Wysłany: 2011-01-05, 14:49   

Wciąż jestem w punkcie wyjścia, a w najbliższych dniach mam oddać propozycje tematu do promotora, najlepiej z konspektem pracy :-|

Iza

Wysłany: 2011-01-07, 02:13   

Może coś o resocjalizacji więziennej, zakładach karnych, funkcjonariuszach ( możliwosci, zagrozenia, wpływ na zdrowie - psychiczne) - jest wiele ciekawych możlwiości.

highschool
Redaktor

Wysłany: 2011-01-10, 09:26   

ciekawy napisał/a:
Wciąż jestem w punkcie wyjścia, a w najbliższych dniach mam oddać propozycje tematu do promotora, najlepiej z konspektem pracy

Zapraszam do serwisu. Jeszcze dziś dostaniesz kilka niezobowiązujących propozycji tematów dla swojej pracy magisterskiej. Po wyborze jednego z nich napiszemy konspekt pracy – bez emocji i zbędnych nerwów wywiążesz się ze swojego obowiązku przed promotorem.

ciekawy

Wysłany: 2011-01-11, 09:00   

A czy mogę dostać przykład gotowej pracy magisterskiej? Żeby zobaczyć, jak to wygląda?

umie
Redaktor

Wysłany: 2011-01-11, 14:52   

Nie praktykujemy przesyłania tzw. gotowców, ponieważ ich nie mamy.

Wielu studentów prosi nas o przesłanie takiej "wizytówki". Tymczasem należy brać pod uwagę fakt, że każda napisana praca jest objęta prawem autorskim i chroniona przez to prawo. W każdej pracy jest zawarta wartość intelektualna, która stanowi własność jej autora. Ten fakt zabrania nam dysponowania rzeczą, będącą własnością osoby trzeciej.

Dla nas taką "wizytówką" są referencje naszych Klientów oraz pozytywne rekomendacje osób, z którymi mamy przyjemność współpracować. Dlatego też zapraszamy na forum studentów, z którymi mieliśmy przyjemność kiedykolwiek współpracować. To miejsce jest stworzone właśnie po to, aby każdy z Was mógł wymieniać się swoimi poglądami, spostrzeżeniami bądź uwagami dotyczącymi współpracy z serwisem.

Pozdrawiam

Beata77

Wysłany: 2011-01-14, 12:57   

Ja napisałam już pracę licencjacką z pomocą serwisu. Piąteczka zaliczona :-D

Ta współpraca bardzo mi odpowiadała, bo na co dzień jestem bardzo zajętą osobą. Praca, dom, dzieci. Nie miałam głowy do pisania i dlatego zleciłam pomoc.

ciekawy

Wysłany: 2011-01-14, 12:58   

Beata77, a z czego pisałaś pracę?

Beata77

Wysłany: 2011-01-14, 12:59   

Pisałam pracę z ekonomii, a dokładnie z rynków pieniężnych i kapitałowych. Do dziś zastanawiam się, skąd redakcja wzięła takie materiały do mojej pracy.

Świetne, szczegółowe opracowania zestawień finansowych spółek giełdowych, wraz ze wszystkimi niezbędnymi oświadczeniami dotyczącymi prawa do udostępnienia i skorzystania z informacji poufnych.

Promotor był pod wrażeniem :-D Do tego zleciłam przygotowanie profesjonalnej prezentacji w Power poincie i dziś jestem magistrem.

ciekawy

Wysłany: 2011-01-14, 13:00   

A jeśli chciałbym bronić się jak najszybciej, to w jakim czasie można napisać pracę magisterską?

umie
Redaktor

Wysłany: 2011-01-17, 10:39   

ciekawy napisał/a:
w jakim czasie można napisać pracę magisterską?

Na czas pisania pracy magisterskiej ma wpływ wiele czynników i cech pracy. Nie każda praca musi składać się z trzech rozdziałów, podobnie, jak nie każda praca magisterska mieścić się na 100 stronach.

Wszystkie te kwestie są indywidualne na poszczególnych uczelni, za to wszystkie one składają się na specyfikę pracy. Kluczowy jednak pozostaje temat, który determinuje zawartość merytoryczną pracy.

ciekawy

Wysłany: 2011-01-18, 10:40   

Kolega napisał pracę na 60 stron i obronił się 5,0. Inny napisał na 130 stron i dostał zaledwie 3,0. Jak to jest?

umie
Redaktor

Wysłany: 2011-01-20, 11:52   

Ważna jest nie ilość stron, lecz wartość merytoryczna pracy - jej jakość. Praca powinna być przejrzysta i ciekawa. Przedstawia zagadnienie, a jej treść i forma powinny zaciekawić czytelnika.

W pracy magisterskiej ważna jest podstawa teoretyczna, która przedstawia zjawisko oraz ukazanie zastosowania praktycznego wiedzy - najczęściej w ostatnim rozdziale pracy.

Pozyskanie materiałów to bardzo często żmudna i długotrwała praca. Dlatego zapraszamy studentów do skorzystania z naszej pomocy

Odpowiedz do tematu