|
Prace licencjackie tematy |
| Autor |
Wiadomość |
zbyszek
|
Wysłany: 2011-01-03, 10:23 Prace licencjackie tematy
|
|
|
Cześć wszystkim
Jest tyle tematów prac. Jak wybrać ten właściwy dla mnie?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
highschool
Redaktor
|
Wysłany: 2011-01-04, 08:24
|
|
|
| Jeśli studenci mają problem z dobraniem tematu pracy dla siebie, chętnie pomagamy w dokonaniu tego wyboru. Należy przede wszystkim zastanowić się nad własnymi zainteresowaniami, nad tematami, w których student czuje się pewnie i silnie na tyle, że bez problemów będzie w stanie obronić tytuł licencjata. Należy także wciąż pod uwagę fakt, że dobrze jest wybrać temat perspektywiczny. |
_________________ Redakcja |
|
|
|
 |
gien
|
Wysłany: 2011-01-05, 14:39
|
|
|
| Jak wybrać perspektywiczny temat? Skąd mogę wiedzieć, który temat będzie można kontynuować w przyszłości? |
|
|
|
 |
zorro
|
Wysłany: 2011-01-10, 09:17
|
|
|
| A po co wybierać perspektywiczny temat? |
|
|
|
 |
highschool
Redaktor
|
Wysłany: 2011-01-10, 09:18
|
|
|
Perspektywiczny temat jest bardzo ważny, jeśli student zamierza po uzyskaniu tytułu licencjata, kontynuować naukę na uzupełniających studiach magisterskich. Taki temat pomaga przy pisaniu pracy magisterskiej. Wówczas pisząc pracę magisterską bazuje się na merytorycznym zakresie pracy licencjackiej. Rozbudowuje się oraz uaktualnia dotychczas zdobyte informacje.
Ponadto bazuje się na analogicznej literaturze. Zostaje zaoszczędzony cały trud związany z wyborem tematu pracy, merytorycznego zakresu, czy doborem literatury. |
|
|
|
 |
gien
|
Wysłany: 2011-01-11, 08:45
|
|
|
Wciąż nie wiem, jaki jest ten perspektywiczny temat. |
|
|
|
 |
highschool
Redaktor
|
Wysłany: 2011-01-11, 14:45
|
|
|
Perspektywiczny temat to taki, w którym bada się podstawowe zagadnienia w temacie na poziomie pracy licencjackiej, a na poziomie pracy magisterskiej prowadzi się szczegółowe rozważania w temacie i bada problem szczegółowo.
Innym przykładem pracy perspektywicznej jest praca licencjacka, która zawiera teoretyczne rozważania problemu pracy, a praca magisterska jest kontynuacją rozważań o charakterze empirycznym. |
|
|
|
 |
Student
|
Wysłany: 2011-01-14, 12:52
|
|
|
Ja miałem bardzo poważny problem z dobraniem tematu. Brak czasu na pisanie pracy, a co dopiero na wymyślenie sensownego tematu na licencjata. Wiedziałem tylko, że chcę pisać na temat małej firmy, bo sam prowadzę działalność gospodarczą i wiedziałem, że ten temat będzie mi w pewien sposób bliski.
Fajnie jest skorzystać z pomocy profesjonalnej firmy, ale trzeba też wiedzieć, że temat pracy trzeba czuć. Po zapytaniu o pomoc w doborze tematu pracy, jeszcze tego samego dnia dostałem mail zwrotny z propozycją pięciu tematów prac licencjackich. Wybrałem jeden temat i teraz czekam na obronę.
Termin mam wyznaczony za dwa tygodnie... Stres jest, ale będzie dobrze |
|
|
|
 |
highschool
Redaktor
|
Wysłany: 2011-01-17, 10:35
|
|
|
| Cieszymy się i zapraszamy do dalszej współpracy. |
|
|
|
 |
Oka
|
Wysłany: 2011-01-18, 10:38
|
|
|
| Czy mają państwo jakąś bazę tematów do wyboru? Jak wygląda wybór tematu? |
|
|
|
 |
Twardy
Gość
|
Wysłany: 2011-01-19, 15:26
|
|
|
| Witam mam do napisania prace licencjacką i potrzebuje wziąść informacje do planu i pracy o tematyce-ORGANIZACJA OBSŁUGI CATERINGOWEJ WYBRANYCH JEDNOSTEK.Nie wim gzie szukac informacji i jak zacząć.Prosze o pomoc |
|
|
|
 |
Iza
|
Wysłany: 2011-01-19, 23:33
|
|
|
| Twardy napisał/a: | | Nie wim gzie szukac informacji i jak zacząć. | Najlepiej wypełnić formularz http://www.pisanie-prac.org.pl/k/kontakt/
w ten sposób na pewno uzyskasz wszelkie niezbędne informacje. |
|
|
|
 |
highschool
Redaktor
|
Wysłany: 2011-01-20, 11:49
|
|
|
| Oka napisał/a: | | Czy mają państwo jakąś bazę tematów do wyboru? Jak wygląda wybór tematu? |
Nie mamy takiej bazy tematów, ponieważ nie praktykujemy gotowców. Nie jesteśmy sklepem, w którym sprzedaje się gotowe prace licencjackie. Tak to nie działa, bo wówczas byłby to plagiat.
Kiedy trafia do nas zapytanie o pomoc w wyborze tematu, najpierw pojawia się pytanie o zainteresowania, jakieś szeroki zakres merytoryczny, po to, abyśmy mogli zaproponować takie tematy, które wyjdą naprzeciw oczekiwaniom studenta. |
|
|
|
 |
mała
Gość
|
Wysłany: 2011-03-21, 12:06
|
|
|
| czy możecie mi pomóc wybrac literarurę do tematu :""Rola środowiska pozaszkolnego w kształtowaniu zainteresowań zawodowych dzieci z rodzin patologicznych"? |
|
|
|
 |
mała
Gość
|
Wysłany: 2011-03-21, 12:10
|
|
|
dodam, że studiuję resocjalizację |